Претрага
Close this search box.

Сигурност девојчица и жена у јавном простору – друга радионица

Друга тематска радионица унапређења јавних политика урбаног планирања под називом ,,Имплементација тематских мера у постојећу методологију и процедуре урбанистичког планирања“ у оквиру  пројекта UN Women ,,Сигурност девојчица и жена у јавном простору“ одржана је 09. јуна 2023. године.

Радионица је креирана за експерте у области урбанистичког и просторног планирања и састојала се од анализе четири типски различите урбане средине: дела општине Врачар, блока 70 у Новом Београду, дела насеља Калуђерица и парка ,,Ушће“. Подељени у групе, уз менторски рад чланова тима Института за архитектуру и урбанизам Србије учесници су сагледавали стање на локацијама и предлагали мере за побољшање услова безбедности девојчица и жена.  

Презентација и упуство са радионице доступни су ПДФ формату: 01 Презентација; 02 Упутство.  

Овом приликом подсећамо Вас на термине наредних планираних радионица (све се одржавају у великој сали Урбанистичког завода Београда, ЈУП):

16.06.2023.9.00-13.30Мере за побољшање услова коришћења јавних простора са аспекта безбедности жена и девојчица, радионица креирана за експерте у области бриге о простору, његовог одржавања и комуналног опремања
23.06.2023.9.30-13.00Формирање законског оквира на националном нивоу за превенцију насиља над женамам и девојчицама у јавном простору, радионица креирана за доносиоце одлука
08.09.2023.9.30-13.00Завршна радионица, разматрање закључака, додела сертификата учесницима
Scroll to Top