Претрага
Close this search box.

Сигурност девојчица и жена у јавном простору – трећа радионица

Настављамо у истом ритму, петак је дан посвећен сигурности жена у градовима!

Трећа тематска радионица унапређења јавних политика урбаног планирања као део пројекта UN Women ,,Сигурност жена и девојчица у јавном простору“ са темом ,,Мере за побољшање услова коришћења јавних простора са аспекта безбедности жена и девојчица“ одржана је 16. јуна 2023. године.

Радионица је била намењена пре свега експертима из области бриге о простору, његовог одржавања и комуналног реда и опремања. Као и претходна, састојала се од практичног рада на четири типски различите локације. Подељени у групе, уз менторски рад чланова тима Института за архитектуру и урбанизам Србије, учесници су анализирали стање и предлагали мере за побољшање услова безбедности.

Видео снимци појединих простора (шетња кроз простор, у различито доба дана и ноћи), као помоћни материјал коришћен у раду, доступни су на линковима: Нови Београд 01, Нови Београд 02, Нови Београд 03, Врачар 01, Врачар 02, Врачар 03, Врачар 04.

Четврта по реду  радионица ,,Формирање законског оквира на националном нивоу за превенцију насиља над женама и девојчицама у јавном простору“, намењена доносиоцима одлука,  одржаће се 23.06.2023. године, у великој сали Урбанистичког завода Београда, ЈУП.

Scroll to Top