Претрага
Close this search box.

Одлукa о додели награда „Милорад Мацура“ и „Димитрије Першић“

Комисије Института за архитектуру и урбанизам Србије за доделу годишњих награда за најбоље мастер радове и докторске дисертације из области архитектуре и урбанизма „Милорад Мацура“, и просторног планирања „Димитрије Першић“, донеле су следеће одлуке:

  • Годишња награда „Милорад Мацура“ за најбољи мастер рад из области архитектуре и урбанизма додељује се Милици Груичић, за рад под називом Контрапункт: Музичка академија, Парк Ушће, Нови Београд. Possibilium Harmoniae (линк), одбрањен на Архитектонском факултету Универзитета у Београду.
  • Годишња награда „Милорад Мацура“ за најбољу докторску дисертацију из области архитектуре и урбанизма додељује се Слађани Милићевић, за дисертацију под називом Дисоцијативни простор модерности: Дискурс празнине у архитектури и визуелним уметностима ХХ и почетка ХХI века (линк)одбрањену на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду, Департман за архитектуру и урбанизам.
  • Годишња награда „Димитрије Перишић“ за најбољи мастер рад из области просторног планирања додељује се Милану Веселиновићу, за рад под називом Анализа потенцијала и могућности коришћења биомасе у енергетске сврхе на простору АП Војводине (линк), одбрањеног на Географском факултету Универзитета у Београду.

Остали номиновани радови из области архитектуре и урбанизма: мастер рад Данице Томић Породични модуларни монтажни стамбени објекат у Јелашничкој клисури (линк); мастер рад Федора Јурића Архитектура лиминалности – Казино „Српски Лас Вегас (линк); мастер рад Мухамеда Османија Спортско рекреативни центар на Брезовици (линк); мастер рад Николе Кустудића Процедурална генерација у пројектовању ентеријера (линк); докторска дисертација Марка Јовановића Интегрисани приступ фабрикацији сложених архитектонских форми од пенастих полистирена применом индустријских робота (линк).


Институт за архитектуру и урбанизам Србије упућује захвалнице свима који су дали предлоге за награде као и свим кандидатима за квалитетне радовe.

Scroll to Top